چگونه کسب‌ و‌ کاری راه بیندازیم.

چگونه کسب‌ و‌ کاری راه بیندازیم.

سؤالی که در ذهن ما  مطرح  می‌شود. چگونه ایده‌های‌مان را بسازیم و به وسیله‌ی آن کسب‌و‌کاری راه بیندازیم، و چگونه آن کسب‌و‌کار را عمومی کنیم؟  

 

بیشتر به‌دست بیاوریم و کمتر کار کنیم. یک شخص به‌تنهایی نمی‌تواند پول زیادی به‌دست آورد، ولی شرکت و موسسه‌اش یا سرمایه‌گذاری‌اش این کار را می‌توانند انجام دهد. یک کارمند یا یک خویش‌فرما برای ثروتمند‌شدن باید محدوده‌ی ربع‌های کسب درآمد خود را گسترش داده و در ربع‌های دیگر مشارکت داشته‌باشد.  فقط کارمند ماندن نوعی خودکشی است. بهترین ترکیب و ساده‌ترین راه برای ثروتمند‌شدن این است که هم صاحب کسب‌و‌کار باشیم و هم سرمایه‌گذاری کنیم.

من می‌دانم هر کدام از ما که این مطالب را می‌خوانیم، به‌اندازه‌ی کافی خلّاق هستیم که ایده‌ای برای صاحب کسب‌و‌کار شدن داشته باشیم. ولی مشکل این است که وقتی ما به مدرسه می‌رویم، ما را تربیت می‌کنند که یک کارمند باشیم.

ما را برای یک صاحب کسب‌ و‌کار شدن تربیت  نکرده‌اند. ولی افراد موفق با ذهنی ثروتمند این توانایی را دارند که ایده های‌شان را به کار بگیرند و با استفاده از آنها کسب‌و‌کاری به‌وجود آورند.

 چیزی که در مدرسه یاد گرفته‌ایم این نیست که مواظب کسب‌ و‌کار خودمان باشیم، بلکه یاد‌گرفته‌ایم مواظب کسب ‌وکار دیگران باشیم. با کارمند‌شدن مواظب کسب ‌و‌کار شخص دیگری هستیم.

 اگر از یک بانکدار بپرسیم کسب ‌و‌کار شما چیست؟ می‌گوید: من یک بانکدارم. درصورتی که بانکداری شغل و حرفه اوست، نه کسب‌و‌کار او. کسب‌و‌کار یعنی مدیریت، مدیریت دارایی‌ها و  مدیریت  سرمایه‌گذاری و به‌دست‌آوردن دارایی‌های بیشتر.

 در مدرسه یاد‌گرفته‌ایم به‌دنبال امنیت شغلی باشیم، در شرکت‌ها و بویژه در سیستم‌های دولتی به ما یاد می‌دهند به‌دنبال مدرک تحصیلی باشیم، چرا که در این سیستم‌های شغلی مهم نیست ما چه ویژگی‌هایی داریم. مهم آن است که ما چه مدرکی داریم. 

 یک ذهن ثروتمند صاحب کسب‌و‌کار  به‌دنبال امنیّت مالی است. حواس‌تان به کسب‌و‌کار خودتان باشد، این پیام من است. 

در اینجا علاقه‌مندم چند نمونه از یک ایده‌ی کوچک که پتانسیل تبدیل شدن به یک کسب و کار بزرگی را داشته و دارد، را برای شما بیان کنم.  

صنایع غذایی بهروز: 

بهروز فروتن بنیانگذار صنایع غذایی بهروز، شروع تولید و فروش محصولات غذایی از یک آشپزخانه‌ی دوازده متری و بعد توسعه‌ی کار و تبدیل‌شدن به صنایع غذایی بهروز 

آیس‌پک:

بابک بختیاری موسس بستنی آیس‌پک، از زمان کودکی بستنی‌ها را با هم زدن رقیق می‌کرد و با موز یا اسمارتیز مخلوط می‌کرد و می‌خورد و خیلی از این کار لذت می‌برد. تصمیم می‌گیرد این کار را در یک مقیاس بزرگ عملی کند. ایده‌ی اولیه‌ی او این بود که یک بستنی رقیق حاوی میوه که بعد از بسته‌بندی بشود آن را با نی‌خورد عرضه کند. بعد یکی از پر‌مخاطب‌ترین شبکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای کشور را به نام آیس‌پک به‌راه‌ می‌اندازد.

رستوران‌های زنجیره‌ای  پدر‌خوب:

شهرام فخّار مبتکر غذای بدون روغن، شروع از یک ساندویچی و بعد راه‌اندازی رستوران‌های زنجیره‌ای پدر‌خوب

هگزان و کندلوس:

علی‌اصغر جهانگیری فارغ‌التحصیل رشته پلیمر پلاستیک، او از جمع‌آوری و فروش بشکه‌های خالی کارش را شروع می‌کند و بعد موسس کارخانجات هگزان می‌شود.  

صنایع غذایی مهرام:

شاهرخ ظهیری پدر صنایع غذایی کشور، دانشجو و معلّمی که با ایده‌ی اولیه‌ی تاسیس یک کارخانه‌ی مواد‌غذایی، سس را برای اولین بار در ایران تولید کرد. 

        به نظر شما دوستان پرانرژی‌ام، این افراد در کدام ربع‌های نقدینگی و کسب درآمد قرار دارند؟  این افراد در ربع‌های افراد خویش‌فرما، و صاحبان کسب‌و‌کار قرار دارند. بدون توجه به میزان تحصیلات و مهارت شغلی این افراد، همگی فروشنده‌های حرفه‌ای هستند. مهارت و تخصص آنها فروشندگی است. افرادی که در بازی داد‌ و ‌ستد شرکت کرده‌اند، تلاش کرده‌اند، ورشکست شده‌اند، بازنده شده‌اند، تحقیر شده‌اند، تجربه کسب‌کرده‌اند، آموزش دیده‌اند و قوانین بازی داد ‌و‌ستد و فروش حرفه‌ای از جمله موارد زیر را یاد گرفته‌اند.    

سرویس دهی سریع

– استفاده از مواد اولیه‌ی مرغوب و با کیفیت

– نظافت کامل مکان

– دقت در جذب کارکنان دارای خصوصیات رفتاری متمایز در برخورد با مشتری

– استفاده از یک نام دوست داشتنی(برند)  

– تبلیغات و تسلّط بر روش‌های بازاریابی

و از همه مهمتر آنها یاد گرفته‌اند که با یک سیستم کار کنند.

در دوره کارشناس کسب و کار شوید، شما دوستان علاقمند(صاحبان کسب و کار، کارآفرینان، دوستانی که به فکر راه اندازی کسب و کار هستند) به طور کامل با سیستم سازی کسب و کار آشنا می شوید.

برای موفقیت در راه اندازی هرکسب و کاری، بهتر است مسیر چهار راه کسب درآمد یا چرخه کسب درآمد را طی کنیم. یک صفحه دایره ای شکل یک ساعت عقربه ای را در نظر بگیرید. انسان ها از چهار طریق کسب درآمد می کنند.

ربع اول دایره یعنی از ساعت ۱۲ تا ۳ ، کارگران و حقوق بگیران

ربع دوم دایره یعنی از ساعت ۳ تا ۶ ،  افراد خویش فرما (صاحب کار خودشان هستند)

ربع سوم دایره یعنی از ساعت ۶ تا ۹ ، سرمایه گذاران  

ربع چهارم دایره یعنی از ساعت ۹ تا ۱۲، صاحبان کسب و کار    

 

نوشته های مرتبط: 

دوره آموزشی پرورش هوش مالی